Etsi

Kicka Leppänen

FT, koulutettu hieroja, VoiceWell® -hoitaja ja -kouluttaja
Kirsti "Kicka" Leppänen
FT, logonomi/vokologi, koulutettu hieroja, VoiceWell® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja, VoiceWell® -hoitaja, dry needling -ammattilainen

Ajanvaraus
Lahjakorttikauppa

Lisätietoja koulutuspalveluistani www.voidis.fi

Yhteydenotot ja koulutustiedustelut

Ihmisäänen moninaisuus on kiehtonut koko elämäni ajan ja motoksi on muotoutunut vuosien aikana ”Unelmat toteutuvat, jos teet töitä niiden eteen”. Työpolkuni on kulkenut monien eri vaiheiden kautta nuorisotyönohjaajakoulutuksen kautta musiikkiterapeutiksi sekä koulutettuna hierojana olen tehnyt Voice Massage™ -terapiaa yli kymmenen vuotta. 

Tiedon nälkä jatkui, ja 2003 aloitin opiskelut Tampereen yliopistossa (pääaineena oli puhetekniikka ja vokologia) Äänentutkimus ja –harjoittaminen veivät tutkimusmaailmaan ja opintojen edetessä avautui mahdollisuus väitöstutkimukseen, jossa selvitin erilaisten akustisten mittareiden avulla millainen naisopettajien ääni oli laadultaan ja kestävyydeltään sekä miten eri tukitoimenpiteet voisivat edistää äänihyvinvointia. Filosofian tohtoriksi valmistuin maaliskuussa 2012.

Vuosien työkokemus kliinisestä työstä ja pohdiskelut antoivat alkusysäyksen kuinka kliinistä kokemusta voisi hyödyntää omien asiakkaiden parhaaksi. Ihmisen kokonaisuus äänenkäyttäjänä, miten hän kannattelee kehoaan, kuinka keho resonoi puhuessa tai laulaessa tai miten pään asento vaikuttaa purennan ja leukojen toiminnan tasapainoon, hengityksen tasapaino kaikessa olemisessa.

Itseä kiinnosti ja kiinnostaa edelleen laaja-alainen kehon, äänen, hengityksen, kurkunpään sekä kielen toimintojen että faskioiden käsittelymahdollisuudet. Näin syntyi jo 10 vuotta täyttävä VoiceWell® -hoito. 

Tällä hetkellä toimin VoiceWell® -hoitajana VoiceWell-keskuksessa Tampereella sekä kouluttajana VoiceWell® -hoitajille ja äänikurssilaisille sekä järjestän täydennyskoulutusta puheterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille manuaalisista hoito-otteista.

Hoidoissa käytän mobilisoivia-, faskia- ja klassisen hieronnan eri tekniikoita ja kliinisen kokemuksen (yli 25v) mukana tuomia hoito-otteita. Tarvittaessa teen myös Dry Needling -käsittelyjä.

Jos olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja haluat saada työkaluja hoitotyön tueksi, ota yhteyttä ja kysy alkavista koulutuksista. Koulutuksia on tarjolla räätälöidysti myös purennan ja leukanivelen alueen hoitamiseen, VoiceWell® -hoitajakoulutus koko kehon, äänentuoton alueelle sekä hengityksen tasapainoon saattamiseksi.

Tervetuloa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin äärelle!

CV
2017 Dry needling -ammattilainen
2012 FT, Tampereen yliopisto, kasv. yksikkö, puhetekniikka ja vokologia
2009 alkaen Voidis Oy (Äänihyvinvointipalveluja tarjoavan yrityksen toimitusjohtaja)
2009 VoiceWell® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja sekä VoiceWell® -hoitaja
2006 FM, Tampereen yliopisto hum.tdk, puhetekniikka ja vokologia, logonomi
2002 Musiikkiterapeutti (AMK)
1997 Koulutettu hieroja (TAKK)
1996-2009 Tmi Kicka Leppänen
1988 Nuorisotyönohjaaja
1985 Ylioppilas, Harjavallan lukio