Etsi

Kicka Leppänen

FT, koulutettu hieroja, VoiceWell® -hoitaja ja -kouluttaja
Kirsti "Kicka" Leppänen
FT, logonomi/vokologi, koulutettu hieroja, VoiceWell® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja, VoiceWell® -hoitaja, dry needling -ammattilainen

Ajanvaraus
Lahjakorttikauppa

Lisätietoja koulutuspalveluistani www.voidis.fi

Yhteydenotot ja koulutustiedustelut

 Ihmisäänen moninaisuus on kiehtonut minua koko elämäni ajan niin työssäni kuin harrastuksissani.

Työpolkuni on kulkenut monien eri vaiheiden kautta nuorisotyönohjaajasta musiikkiterapeutiksi ja myöhemmin maisteriksi. Koulutettuna hierojana olen tehnyt Voice Massage™ -terapiaa yli kymmenen vuoden ajan. Uuden oppiminen ja itseni kehittäminen ovat aina olleet tekemiseni ytimessä, ja vuonna 2003 aloitinkin opinnot Tampereen yliopistossa pääaineenani puhetekniikka ja vokologia. Opinnot äänentutkimuksen ja -harjoittamisen parissa vastasivat intohimooni ja opintojen edetessä minulle avautui mahdollisuus väitöstutkimukseen, jossa selvitin erilaisten akustisten mittareiden avulla millainen naisopettajien ääni on laadultaan ja kestävyydeltään sekä miten eri tukitoimenpiteet voisivat edistää naisopettajien äänihyvinvointia. Filosofian tohtoriksi valmistuin maaliskuussa 2012.

Akateemisen tutkimuksen ohella olen kartuttanut vuosien työkokemuksen kliinisestä työstä hierojana ja tämä yhdistelmä antoikin alkusysäyksensä pohdinnoilleni kuinka tutkimiani aiheita ja osaamistani voisi hyödyntää tehokkaasti myös manuaalisessa hoitotyössä. Ihminen on kiehtova kokonaisuus äänenkäyttäjänä, siinä miten hän kannattelee kehoaan, ja kuinka keho resonoi puhuessa tai laulaessa, ja miten esimerkiksi pään asento voi vaikuttaa purennan ja leukojen toiminnan tasapainoon. Näistä teemoista kehittyi lopulta vuosien mittaan VoiceWell-hoitokokonaisuus, jota nykyään käytän päivittäisessä työssäni asiakkaideni kanssa sekä koulutan terveydenhuollon ammattilaisille.

Olet lämpimästi tervetullut kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeviin hoitoihini sekä koulutuksiini oppimaan lisää kiehtovasta kehon- ja äänenhuollon maailmasta! Toimin VoiceWell-hoitajana ja -kouluttajana Tampereella VoiceWell-keskuksessa. Lisäksi järjestän täydennyskoulutusta puheterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille manuaalisista hoito-otteista sekä purentalihasten hoitoon liittyviä koulutuksia erityisesti koulutetuille hierojille ja hierojaksi opiskeleville.

Hoidoissa käytän mobilisoivia-, faskia- ja klassisen hieronnan eri tekniikoita ja kliinisen kokemuksen (yli 25v) mukana tuomia hoito-otteita. Tarvittaessa teen myös Dry Needling -käsittelyjä.

Jos olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä ja haluat saada työkaluja hoitotyön tueksi, ota yhteyttä ja kysy alkavista koulutuksista. Koulutuksia on tarjolla räätälöidysti myös purennan ja leukanivelen alueen hoitamiseen, VoiceWell® -hoitajakoulutus koko kehon, äänentuoton alueelle sekä hengityksen tasapainoon saattamiseksi.

Tervetuloa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin äärelle!

CV
2017 Dry needling -ammattilainen
2012 FT, Tampereen yliopisto, kasv. yksikkö, puhetekniikka ja vokologia
2009 alkaen Voidis Oy (Äänihyvinvointipalveluja tarjoavan yrityksen toimitusjohtaja)
2009 VoiceWell® -menetelmän kehittäjä ja kouluttaja sekä VoiceWell® -hoitaja
2006 FM, Tampereen yliopisto hum.tdk, puhetekniikka ja vokologia, logonomi
2002 Musiikkiterapeutti (AMK)
1997 Koulutettu hieroja (TAKK)
1996-2009 Tmi Kicka Leppänen
1988 Nuorisotyönohjaaja
1985 Ylioppilas, Harjavallan lukio